2020-07-15
由於禁制令既影響 我就起fb同店家改預約日子黎個最後外食既晚餐 店家都好好起fb解答所有問題 仲可以幫你預約埋位星期二晚去到 只又另一位客人 簡直好似包場一樣 一坐低 店員已經即刻卑水我 再攞menu一望個menu 原來有新餐品推出(根據食材季節而定)如果想早d知有咩食 可以fb店家 我相信佢地可以卑最update既menu你地 我就點左個四神菇素烏冬+鹵秀珍菇+素墨魚丸+素爆漿芝士丸 個麵會配粟米🌽紫菜 豆卜(好乾 建議店家先剪一剪等佢吸d汁)木耳 青蔥coriander (呢d都可以點走佢 方便唔食5辛既人)另外個湯底可以點正常or濃 我就點左正常個🍄湯 哇 好正 好重菇味 我最後係成碗飲晒 好飽 但飲到最後覺得好鹹 要不停配好滑既udon食 至於配料 秀珍菇食唔到魯過既味道 大概係因為個湯底太濃 墨魚丸好彈牙 唔會覺得係食緊麵粉 不過個丸既芯就無咩味道 要不停點湯先可以 最後爆漿cheese丸 好特別 同樣個外皮好滑好彈牙 芝士真係流心 有淡淡既芝司味 但真係比較淡 另外朋友點左個番茄湯 我偷飲左一下 好開胃 酸酸微甜 食得出係用真材實料黎整個湯底由於我真係飲晒d湯 已經好飽 剩
由於我真係飲晒d湯 已經好飽 剩左好多udon 如果餐牌上可以點少麵就好 減少d浪費
野飲都係包埋 好抵 我同友人各要左支迷你解茶
整體:湯濃郁 麵好滑 配料大部分都唔錯 但味道較淡 同成碗麵唔太夾 唔融為一體
環境:係街尾 夜晚未必見到 較難搵到 檯與檯之間都好貼
服務:店員店家都好好態度 仲會同我地傾下計 問下食物質素等