2018-12-24 714 瀏覽
本身好想食小食,上網搵一搵就搵到媽咪雞蛋仔,就去左油麻地C出口出去。點知一上到地面,右手面呢間台灣廣良興食品有雞蛋仔賣而且傳出陣陣蛋香味,當時見到有一位外國人排緊隊等雞蛋仔咁就去試下。一開頭比佢陣味同埋個賣相吸引左去排,你睇有地道格仔餅同埋雞蛋仔,口味好多,而且價錢公道,都係平均HKD 13-20不等,重點係即叫即整,我深信好野你要等既!叫左一底肉鬆芝麻雞蛋仔(HKD 18),仲要有得簡肉鬆SPICY OR NOT~我當然簡左個辣既肉鬆,一路睇住佢落蛋漿,兩邊都灑滿了白芝麻,就知唔係流既,師父佢為左令到佢更香脆,會先放一陣係有孔既板上,而且佢感覺差不多既時候會拎去佢身旁既風扇到吹一吹令成底變得脆身~食落去真係好難忘,蛋味好香,成底都超級脆身,肉鬆好多,分配得好平均,每一粒都有大量既肉鬆芝麻,好足料。世界級正,而且芝麻好香,會再黎食!

世界級正,而且芝麻好香,會再黎食!
2018-12-23
5 分鐘 (堂食)
  • 肉鬆芝麻雞蛋仔