2022-09-06 496 瀏覽
🌎🫧呼吸星球💨💫一路都好想試!終於去食到,同朋友預祝生日💕一齊去試下,坐得好舒服!老好好人!我地叫左兩個熱門招牌👍😋🔸沖繩鹽燒❁極上部位❁石垣牛燒肉定食 [ A5/A4 石垣雌牛極上部位 ]- 黎到既小碗碟已經非常之靚!老闆提我地趁熱食,因為掛住影相😆味道其實鹽燒牛係食佢原味,肉質薄,牛好香。漬物小碟有紫椰菜沙律,粟子&豆,麵豉湯。勁豐富!🔸火炙半熟❁極上部位❁石垣牛燒肉定食[ A5/A4 石垣雌牛,以火直燒] - 呢份都係好靚,肉質係油脂較高,但油份會流到飯內,好香!肉相對厚身!小碟係漬物南瓜,薯蓉沙律,麵豉湯👍🔸沖繩海鹽朱古力🥤- 味道濃!仲有粒手作生朱古力!very good💕🔸 沖繩青檸乳酪🥤- 酸酸甜甜👍乳酪味濃,岩哂解肉味膩感,夏天都係一流之選!整體係無野可以挑剔,坐得舒服,環境行懷舊物收集收藏風。食飯中途有播一啲懷舊歌,原來係老闆開個舖頭內既大喇叭比熟客聽吓音質。不得不提呢度老闆好細心,佢會問你個肉夠唔夠鹹?俾定樽沖繩鹽你備用。另外叫我哋慢慢傾偈,唔使急,唔使趕住走,我哋嘅嘢飲已經飲完,仲主動斟杯水俾,我哋真係太好了!!
🌎🫧呼吸星球💨💫

整體係無野可以挑剔,坐得舒服,環境行懷舊物收集收藏風。
2022-08-20
慶祝紀念