2022-05-01
🫖望月樓🫖📍:九龍塘又一城達之路80號地層25號舖⏰:10:00am-7:30pm今日難得放假 就陪屋企人去咗飲茶🙈屋企人好鍾意飲下午茶 所以帶咗佢去呢間’望月樓‘ 我諗最近佢都好出名😂相信大家都有聽過!唔好睇小佢地 都好多人等位架🙈🔸服務、環境方面🔸雖然大家因為疫情都會驚驚地 不過呢度食中菜真係一流👍🏻樓底好高 座位坐得舒服 枱與枱之間距離都好闊落 唔怕同陌生人接觸🙈好值得一提 呢度嘅店員服務態度超好👍🏻超水準 同平時出邊飲茶啲酒樓阿姐完全唔同👍🏻真係服務同質素成正比!🔸食物方面🔸🧾呢度嘅茶錢💰20/1位 再加一🙈我哋叫咗普洱 香濃解膩 淡淡的茶香🫖值得一提 佢哋嘅醬料 豆瓣醬、辣椒醬等 都好香好足料😍好惹味 幫啲食物錦上添花🥰🦑椒鹽魷魚酥無論去邊飲茶 魷魚鬚真係必叫🙈好彈牙大條 香口唔油膩 酥脆無比😍🍯二鍋頭脆麻花甜甜地 好薄身脆口 面層鋪滿好多芝麻 唔錯既小食!🦐香芧鮮蝦脆春卷一開始冇睇點心紙😂食落口點解有陣陣香茅味🙈原來呢款系香茅鮮蝦脆春卷!佢地呢到既鮮蝦好彈牙大隻 春卷熱辣辣超級脆!🥯雪山叉燒焗餐包好鍾意食呢款 熱辣辣新鮮出爐 外皮鬆軟 甜甜地既白色菠蘿皮鋪起外層 裏面既叉燒
📍:九龍塘又一城達之路80號地層25號舖
⏰:10:00am-7:30pm
🔸服務、環境方面🔸
🔸食物方面🔸
🦑椒鹽魷魚酥
🍯二鍋頭脆麻花
甜甜地 好薄身脆口 面層鋪滿好多芝麻 唔錯既小食!
🦐香芧鮮蝦脆春卷
🥯雪山叉燒焗餐包
好鍾意食呢款 熱辣辣新鮮出爐 外皮鬆軟 甜甜地既白色菠蘿皮鋪起外層 裏面既叉燒充滿䶢香🥰
🥟海中龍皇伴金魚餃
外貌好特別精緻 都幾大粒架 有我手拳咁大粒😂 用厚厚既皮包住蝦肉 裏面亦都有蝦籽 滿滿既餡料🥰唔捨得食🙈
🍤韮黃鮮蝦腸粉
鮮蝦大大粒 好彈牙 腸粉好滑又薄 真系無得頂👍🏻
🍝乾炒生河
大大碟三個人都食唔晒🙈 炒到好乾身 加埋嫩滑大塊既牛肉、芽菜、蔥花等 好味🥰
🥧豉油皇香煎日本淮山
第一次食呢個 有驚喜😍薄薄地一片 咬落好爽口!