餐廳: 百芳池上便當 (V City)
資訊:

今日叫左個百芳豬扒便當,絕對係我喺香港食過最好食既台式便當!先講主角,因為外賣,個豬扒唔係好脆但都有少少香口感覺,相片都睇得出佢似係半煎炸咁整,唔會厚厚一層脆漿咁,亦都唔會好油膩,加上豬扒好入味,食多多都唔會覺得好漏。呢個便當食每一啖都好有驚喜,因為佢既配料好豐富,有爽口既菜脯、香辣炒粉絲、粟米肉碎、炒紹菜同埋半隻蛋,好欣賞佢有肉有菜、營養均衡,好食得黎又有營養講埋杯跟餐既阿薩姆紅茶(少甜少冰),可以自行選冰度同甜度,紅茶好香又解膩,係普通台式茶飲店既質素,唔錯!份量方面,對正常女仔黎講偏大,男仔食就應該剛剛好。至於價錢,$61有飯有野飲,加上喺地鐵上蓋既商場入面,呢個價錢合理!如果經過絕對要黎食~~

份量方面,對正常女仔黎講偏大,男仔食就應該剛剛好。

如果經過絕對要黎食~~
百芳豬扒便當
百芳豬扒便當