2023-08-01
📍 泰‧雅 (大角咀)大角咀海庭道18號奧海城二期1樓大食代4號舖✨估唔到food court入面隱藏左一間好食泰國菜!💖奧海城既大食代我都係第一次去,雖然係food court,但環境比想像中好,又新淨又大。我哋今次好隨意揀了一間泰國菜,價錢很親民,食物都算多選擇,上菜速度快,最重要係可以任加小食!🥰😍無可挑剔!👉 海南雞飯配油飯套餐(連餐湯)💰$65😋😋😋😋.8/5海南雞係已經預先處理好的無骨版本,雞肉肉質嫩滑,油脂偏少,再搭配指定幾款醬汁:薑蓉、黑豉油跟泰式酸辣醬汁,別有一番風味~飯方面可選擇白飯或油飯,食海南雞梗配油飯啦!飯粒有油光但味道剛好不太油膩,有驚喜!跟既餐湯湯頭是淡口的冬瓜湯,能中和整個套餐的油膩感~🥰💖✨👍🏻👍🏻👍🏻恰到好處!👉 泰式牛肉炒河粉💰$68😋😋😋😋.8/5可以選擇辣度,辣度可選:微辣,小辣,中辣,大辣。呢道菜的牛肉切得很薄,炒得十分入味,加上辣椒和香料的調味,味道非常鮮美。此外,呢度既河粉口感不錯,係好薄同煙韌的,配搭起來正!👌🏻👌🏻🫡☺️👉 追加小食泰式鳳爪($13)、炸蝦餅($20)、香葉包雞($13)、上湯時蔬($13)😋😋😋😋.6/5鳳爪夠晒辣,肉
大角咀海庭道18號奧海城二期1樓大食代4號舖
👉 海南雞飯配油飯套餐(連餐湯)
💰$65
😋😋😋😋.8/5
👉 泰式牛肉炒河粉
💰$68
😋😋😋😋.8/5
😋😋😋😋.6/5
鳳爪夠晒辣,肉質韌而不柴,正;蝦餅炸得恰到好處,口感酥脆,彈牙香口;香葉包雞一舊係一口份量,香葉嘅香氣渗左落雞肉度。食完超滿足啊!😚
回頭: yes!!! Food court 新裝修坐位寬敞,坐得好舒服,泰雅價錢很親民,食物都算多選擇,上菜速度快,最重要係可以任加小食!🥰😍無可挑剔!💖🫡 下次要試吓泰式船麵!