餐廳: 富和飯店
資訊:

早幾日約左朋友係土瓜灣有野做,做完野就話不如食埋夜晚先返去😍 咁緊係話好架啦!難得見到都幾耐無見既中學同學😆我地三個女仔經過富和飯店,被門口寫住188蚊雞煲再送6罐啤酒吸引左😍 真係好抵!原來原價要288架,依家188蚊有全隻真係好平🤤入到去覺得間餐廳都算係幾光猛、幾乾淨,一開頭七點幾坐低個時人唔多,但之後就坐滿左🥳老闆娘好好人!又吹得,又好人,見到佢開左副啤牌比其中一檯客人玩添😯 好難得,好有人情味!我地嗌唐生菜,佢又送左少少通菜比我地食🤤例湯好好飲,真材實料、無味精!對於我地呢啲少湯水既香港人黎講,碗湯真係都幾吸引😻重點黎啦!係雞煲!!我地嗌左小辣,辣度岩岩好,唔會好似有啲餐廳咁太鹹,又唔會辣到食唔到材料既原味😋😋😋 真係好好食!我地仲嗌左2個白飯3個人share,啲雞好好送飯🤤 真係要再encore,我地三個人食到好飽但都唔捨得停手🤣最後仲加左個唐生菜,因為懶健康既我地又話無菜食唔得🤣 其實雞煲都有洋蔥、三色椒、蔥個啲配料。滿足到食完要捧住個肚走🤤🤤🤤 一個人一百蚊都唔洗真係抵到爛😭 一定會再黎encore!見到佢仲有酸菜魚,好似都好吸引😋 又有唔同既煲,土瓜灣又唔遠,一定會黎慢
重點黎啦!係雞煲!!
滿足到食完要捧住個肚走🤤🤤🤤 一個人一百蚊都唔洗真係抵到爛😭 一定會再黎encore!見到佢仲有酸菜魚,好似都好吸引😋 又有唔同既煲,土瓜灣又唔遠,一定會黎慢慢試,振興經濟呀嘛😆
2020-03-03
  • 雞煲