2021-11-12 86 瀏覽
因為要喺中環等朋友大概兩小時,所以就喺中環就腳選咗呢一間店,食勝在地方非常闊落,比起一般咖啡店都更為舒服😌服務態度亦都非常之好,侍應會主動加水同埋幫我浸左一杯熱水,叫咗一個套餐,係香港特別版嘅叉燒滑蛋牛角包配一杯熱mocha, 牛角包🥐幾好食,好重牛油香之餘酥皮非常香脆,但係略嫌層次唔夠多,空氣感太重,但呢一間牛角包嘅牛油香同埋酥脆程度都10分唔錯。滑蛋方面就稍嫌老咗少少,唔會有嗰種留心甚至滑脫脫嘅感覺,比較乾身,但覺得加咗奶或者忌廉落去,叉燒有口感,焦香唔錯,但叉燒都係偏乾身唔係我想像中肥厚嘅叉燒熱摩卡就幾甜,好濃郁,已經冇再另外加糖,都會有少少念着喉嚨嘅甜味,如果下次再揀應該會揀一杯純咖啡,呢一個價錢接近$100,我覺得環境同埋服務來講係十分之良好,中環冇地方去又唔想喺街等嘅時候都可以一試,但係就稍微偏貴同埋牛角包唔係我鍾意果一種,下次可能會試吓佢其他特色嘅蛋糕🍰