2021-02-18
呢日喺中環覓食,利源東街兩旁有好多小餐廳,行吓行吓,見到呢間,好奇入去睇吓,原來係由尼泊爾人經營,見到乾淨企理兼食物幾吸引,咁就決定喺度開餐😊要咗$98嘅 Beef Stew with Rice, 加 $30 變 Set Lunch 加咗 4pcs Momo,Momo係尼泊爾餃子,揀咗豬肉餡🥟,再加$15要 Pellegrino 意大利有氣礦泉水😋「Beef Stew 燴牛肉配白飯」嘅牛肉燜煮得非常軟熟,後來據店員姐姐講,係slow cook之後再steam,唔怪得知咁腍,仲落咗紅蘿蔔、洋蔥、同埋一啲我唔係好識嘅尼泊爾香料一齊煮,所以味道非常濃郁,好好食😋Momo尼泊爾餃子都好味,特別係嗰個自家製嘅sauce, 配餃子食好正,後來尼泊爾女廚師話個sauce係落咗花生、芝麻、洋蔥等等製成,我估亦都有啲尼泊爾香料係入邊😋呢間新開嘅小店由幾個尼泊爾人經營,食物味美,服務又好好,值得支持😋😊