2021-06-06 54 瀏覽
同朋友過黎大角咀,見到呢間burger唔錯。丹麥藍芝士漢堡 $73食漢堡當然係要配牛肉啦,呢個係我多年食漢堡嘅至愛配搭。塊牛肉超多肉汁,而且牛肉味超級濃烈!而且呢塊牛肉並唔係全熟,入面係有少少粉紅色嘅,真係好嫩滑🤩中間仲夾住塊煎香左嘅煙肉,真係好正😚呢個漢堡有個特別之處,就係用咗藍芝士,平時食到嘅漢堡都係用車打芝士嘅。今次第一次食藍芝士,原來係鹹鹹地嘅,配埋牛肉一齊食,令到牛肉嘅味道更加濃烈,估唔到咁正🤪同埋藍芝士嘅份量都有好多,落足料!雖然就咁聽落去,呢個漢堡好似都係偏向鹹味多啲,不過呢個漢堡都加咗好多配菜落去,好似蕃茄、洋蔥等等,中和返個鹹味,咁就唔會食到飽飽滯滯咁啦~肉醬薯條、椰青水+$33呢度嘅漢堡可以加錢配埋薯條同飲品,我就揀咗肉醬薯條同埋椰青水。平時食開薯條都係點蕃茄多,酸酸甜甜咁。不過呢個肉醬係鹹鹹甜甜嘅,而且肉醬嘅份量都好多😛每一啖薯條都可以食到肉醬嘅肉碎粒,正呀~
同朋友過黎大角咀,見到呢間burger唔錯。

丹麥藍芝士漢堡 $73

肉醬薯條、椰青水+$33