2018-08-08 273 瀏覽
路過見到間新開熱狗店, 心血來潮去試下, 因為大埔都幾難搵到地方食到熱狗。Lunch hour 去食, 見唔算多人食, 好大可能只有外賣無堂食, 而家咁熱, 當然想搵個有冷氣嘅地方食。餐牌好簡單, 只有4款選擇, 可以淨係買個包或者買一個set, set會跟薯角同汽水。特濃芝士同黑啤肉醬好吸引, 最後我揀咗黑啤肉醬跟薯角同可樂 $62。俾完錢, 店員叫我5分鐘後返黎或者坐低等一陣。等咗陣, 我嘅食物終於準備好。熱狗同薯角係分開包裝, 方便影相同食, 我先放埋一齊。薯角厚身熱辣辣, 皮好脆, 咬落去軟棉棉。熱狗好足料, 熱狗腸皮脆, 份量都幾大下, 咬落去大大啖肉醬加芝士, 個肉醬有少少辣, 勁滿足。總結黎講, $62 食到足料熱狗, 好滿足!
黑啤肉醬
熱狗同薯角係分開包裝, 方便影相同食, 我先放埋一齊。
薯角厚身熱辣辣, 皮好脆, 咬落去軟棉棉。
總結黎講, $62 食到足料熱狗, 好滿足!
2018-08-08
7 分鐘 (堂食)
黑啤肉醬