2022-03-03
🥗ICHIJUISSAI一汁一菜🥗📍:旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖⏰:12:30pm-8:00pm⭕️:現金、百達通呢間好健康既湯品日式餐廳 係旺角開左新分店 天氣咁凍好岩食反啲暖笠笠既食物 佢地主打咖喱飯、湯品、日式輕食 咁岩行街經過朗豪坊 即刻去買佢地既外賣反屋企食先😆🔸一汁一菜二人餐🔸 💰178⏰供應至31/3/2022 適用於堂食或外賣自取(兩款湯、一款咖喱飯、兩款小菜、兩杯飲品)🍛濃香牛肉野菌咖喱飯有兩款咖喱飯選擇 我簡左牛肉野菌🥰 咖喱味好香濃 質感好濃稠 唔太辣🌶 牛肉好軟嫩 仲搭配埋野菌 薯仔、紅蘿蔔 味道好豐富🤣 米飯比較淋 用左日本珍珠米 岩晒屋企人 上面仲會鋪左啲芝麻粒 味道簡單健康👍🏻淋埋咖喱汁一齊食好惹味!🔸湯品兩款🔸🥣一汁一菜和牛羅宋湯 +$10升級餐廳推介嘅皇牌🙈 羅宋湯好濃郁 有酸酸甜甜既味道好開胃 搭配左和牛粒 肉質較嫩 肉味濃 有薯仔🥔、紅蘿蔔、洋蔥等配料 亦都加入左一小塊檸檬🍋好開胃😎🥣法式龍蝦濃湯 +$10升級龍蝦味好濃郁 加咗奶油質感好幼滑 配料有龍蝦粒、洋蔥粒、甘筍粒等 雖然望落普通但係味道一啲都唔簡單🥰🔸小菜兩款🔸🐥番茄菠菜芝士
📍:旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖
⏰:12:30pm-8:00pm
⭕️:現金、百達通
🔸一汁一菜二人餐🔸 💰178
⏰供應至31/3/2022 適用於堂食或外賣自取
(兩款湯、一款咖喱飯、兩款小菜、兩杯飲品)
🍛濃香牛肉野菌咖喱飯
🔸湯品兩款🔸
🥣一汁一菜和牛羅宋湯 +$10升級
🥣法式龍蝦濃湯 +$10升級
🔸小菜兩款🔸
🐥番茄菠菜芝士雞肉卷
用雞髀肉包住菠菜同芝士 雞肉好嫩滑 菠菜同芝士好夾 令到個雞肉卷口感好豐富 用咗番茄醬嚟煮 味道酸酸甜甜有茄香👍🏻
🐖油揚豆腐黑豚薑汁燒
黑豚肉係薄切 有少少乾 加咗特製醬汁 醬汁好入味 濃味得黎甜甜地 配料仲有蘿蔔、椰菜、洋蔥 最鐘意佢個油揚豆腐 索晒啲汁 好正🙈
📍一汁一菜 @ichijuissaihk