2024-08-07 2557 瀏覽
星期五既晚上,被社交平台吸引,決定嚟試呢間炭燒鰻魚店,無諗過香港都會有炭燒鰻魚,仲要百零蚊有交易。抱住要排隊嘅心態,我哋一行三人七點前就嚟攞飛,都好彩中枱排第二張。但佢鋪面都幾細,係8月既酷熱天氣底下等位,真係要有超凡嘅意志力。好彩大約半個鐘內已經到我哋,嚟之前睇openrice post講既態度差,上菜混亂,又唔係好覺。可能有心理準備上菜慢,所以反最先嚟既白燒鰻魚重有種咁快既?!既感覺白燒鰻魚入口好脆,但無味既? 原來要自己加鹽😝。加咗就完美哂相反,老公叫嘅蒲燒鰻魚,可能有醬汁,少咗脆皮既感覺底下反而比較一般。本身諗住要等好耐,所以叫咗一堆串燒嚟試。 比較推介嘅有:雞腎,雞軟骨同羊肉串唔推既有:五花腩 - 應該唔係五花腩,而係一粒肥膏隔一粒瘦肉,有食一半掉一半嘅感覺牛舌 - 個汁好怪免治雞軟骨肉棒串 - 好鬆散嘅肉餅雞皮 - 好硬食後感係我會為咗白燒鰻魚飯再嚟,但要冬天先。佢個冷氣完全唔凍。我同朋友食到面無表情,只想快d走(朋友話可能佢就係想你快走😝)不過,真心讚佢個白燒鰻魚飯既❤️。食完已經推薦比其他人,但就冬天先囉😝

唔推既有:

牛舌 - 個汁好怪

免治雞軟骨肉棒串 - 好鬆散嘅肉餅

雞皮 - 好硬

炭火白燒鰻魚飯(大)
蒲燒鰻魚飯(大)
燒雞腎
燒雞軟骨
炭燒五花腩串
羊肉串
免治雞軟骨肉棒串
炭燒牛舌串
燒雞皮
炭火白燒鰻魚飯(大)
燒雞腎
羊肉串