2018-07-24
從來都不太偏好韓式料理,好不經意地經過然後入咗嚟,抱著試下新嘢嘅心態入嚟試下。晚飯時間都唔使排隊等位,而且質素都有番咁上下,未食過都值得一試嘅!唔知食咩好?可以學我哋點呢個呀豬媽餐,又或者韓式燒烤餐亦得!芝士拼盤(炸蝦、薯蓉波波、雞翼)~炸物連同雞翼都浸咗係融化咗嘅芝士中,實在係一碟好飽肚又令人滿足嘅頭盤。食呢個拼盤當然唔少得芝士拉絲環節,真係你鍾意點拉都得,來到半個人咁高都得!牛肉泡菜部隊鍋~大大鍋嘅部隊鍋,材料應有盡有,包括年糕呀、粉絲呀、大量泡菜呀、滑豆腐呀等等,但可惜欠缺咗我至愛嘅午餐肉同埋芝士。補充返,雖然有大量泡菜,但係唔使擔心佢會好辣,反而係比我預期嘅味道較淡。韓式泡菜炒飯~炒飯放在鐵板上,底部有蛋漿連同少許芝士,用鐵匙攪拌起來味道真的很香噴噴,甚至比部隊鍋聞起來更吸引。豬肉炒粉絲~呢個係餐廳職員特別介紹,唔辣嘅首選!這道菜算係比較失色,粉絲都濕濕嘅黏在一起,豬肉份量也不多。上面咁多嘢食咁豐富,我哋兩個人最終就梗係食唔晒啦!所以我嘅建議係下次搵好一大班朋友先好叫 set menu,否則散點就好,千祈唔好做大晒鬼!
芝士拼盤(炸蝦、薯蓉波波、雞翼)~
牛肉泡菜部隊鍋~
大大鍋嘅部隊鍋,材料應有盡有,包括年糕呀、粉絲呀、大量泡菜呀、滑豆腐呀等等,但可惜欠缺咗我至愛嘅午餐肉同埋芝士。補充返,雖然有大量泡菜,但係唔使擔心佢會好辣,反而係比我預期嘅味道較淡。 韓式泡菜炒飯~
炒飯放在鐵板上,底部有蛋漿連同少許芝士,用鐵匙攪拌起來味道真的很香噴噴,甚至比部隊鍋聞起來更吸引。 豬肉炒粉絲~
呢個係餐廳職員特別介紹,唔辣嘅首選!這道菜算係比較失色,粉絲都濕濕嘅黏在一起,豬肉份量也不多。 上面咁多嘢食咁豐富,我哋兩個人最終就梗係食唔晒啦!所以我嘅建議係下次搵好一大班朋友先好叫 set menu,否則散點就好,千祈唔好做大晒鬼!