2017-07-12 167 瀏覽
聽friend 講尖沙咀有一間唔錯嘅越南野,仲要係尖東嗰頭夠方便,今日得閑少少終於走去見識啦!就喺尖東站地鐵口附近,入面都幾有椰林樹影嘅味道,可能因為星期一所以客人唔算太多。生熟牛河同friend子一人叫一個牛河,我要走生熟牛河,friend子就要左生牛~牛河湯底清得黎有牛味,牛肉仲好滑~生熟牛肉質感分明,加埋滑滑的河粉很不錯!小食拼盤除左主食緊係仲有小食拼盤啦~小食款式有春卷、雞翼、粉包同蝦餅⋯春卷雖說唔太食到有咩餡料,但好鬆脆味道都好夾~蝦餅自家製口感幾彈牙,而且香煎完蝦味好香~越式燒雞最後就有Friend子最中意的越式燒雞啦!老闆娘話呢樣賣得好好架,但今日都比我地食到真係好!燒雞我未送到已經聞到好香~金黃金黃的外皮,雞肉很嫩滑,皮是香脆的~很到位的燒雞是也蒜蓉菜心至於蒜蓉菜心雖然唔係啲咩特別野,但蒜蓉炒完好香,菜心都比較嫩,即使唔太鍾意食菜嘅都會主動夾🤣

2017-07-09