今日去深水埗買野行行下,見到一間CP值好高既法國餐廳 🍴甘係門口望下mean價錢又唔係好貴喎,就入去試一試啦。一入去環境同氣氛我係比100%讚好👍🏻👍🏻👍🏻清靜有格調,餐枱仲要採用雲石設計😍服務員亦都好貼心講解番今日既主菜推介 食材既來貨、生壕由邊到入口意式薄切油甘魚配橘子甜醬本人都好喜愛食刺身,而用法式烹調食都係第一次,油甘魚入口即溶,陣陣既回甘味道係個口徘徊配上橘子甜醬,酸酸甜甜既感覺就實在太新鮮啦,完全估唔到係甘夾兩者。👍🏻👍🏻👍🏻燒溫室甜粟米,大啡菇,露荀燒粟米粒粒甘甜可口,眨下眼既時間,不知不覺食左幾舊,同我之前食開既粟米截然不同😍大啡菇咬落去多汁鬆軟👍🏻👍🏻非常讚👍🏻👍🏻👍🏻而露荀煮得非常爽脆,一個字fresh !鍾意食蔬菜類健康既朋友一定要trytry!燒美國熟成豬鞍配燒烤汁我唔清楚我係第一次食豬鞍,還是第一次試甘既烹調手法,我真係「Omg」,我係第一次食甘好食既肉😋😋咬落去好霖而豐有彈性,油脂分佈平均,呢種口感簡直衝擊我味蕾 唔傾 100%極讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻自家制心太軟上甜品前服務員好主動問我地有冇生日或者anniversary 之類😱😱😱甘甘岩係我地另一伴既2n
今日去深水埗買野行行下,見到一間CP值好高既法國餐廳 🍴

甘係門口望下mean價錢又唔係好貴喎,就入去試一試啦。
一入去環境同氣氛我係比100%讚好👍🏻👍🏻👍🏻
清靜有格調,餐枱仲要採用雲石設計😍
服務員亦都好貼心講解番今日既主菜推介
食材既來貨、生壕由邊到入口

意式薄切油甘魚配橘子甜醬

燒溫室甜粟米,大啡菇,露荀

燒美國熟成豬鞍配燒烤汁

自家制心太軟
甜品服務員好主動問我地有冇生日或者anniversary 之類😱😱😱甘甘岩係我地另一伴既2nd anniversary 🤭🤭🤭甘佢就會係碟上設計😍😍😍
誰不知真係有驚喜喎,先唔講佢甘貼心幫我寫字design ,而係心太軟好好味😋一切落去,流心既朱古力慢慢地流出黎😱濃郁香氣既朱古力味,一試品嚐,淡淡朱古力味散發在口腔
此時我都比心太軟溶化 …

white ALe
呢杯黎自北海道既手工啤,係店員推介
甘我就選擇左桃味啦 竟然個味道非常好飲👍🏻👍🏻👍🏻
酒味不重但果味濃郁👍🏻👍🏻👍🏻完完全全適合一般少女,雖然我唔係少女,但我已經愛上了呢隻啤酒🍻