2018-02-04
在荔景打完波,初初諗住求其茶餐廳食d 野,不用駕車沿著荔景山路行行下,都落到美孚,行到路尾迴旋處,有間cafe 在街角,真係好順便行入去。嘩! 都真係幾多選擇,佢鋪面唔大,但都座到20多人,你唔介意迫就得。我們一行6人,當然各有各叫...... 點了意粉、All day Breakfast、Burger ,真係咩餐類都點左。未講到個味道,其實每個餐一上檯,賣相都是一流,加上佢店內既光度,for 影相打咭是一流的。最好係每樣野,有加沙律菜,個感覺當堂fresh 晒 講完【色】,就到【香味】。食意粉最忌乾,硬,凍,我個青草醬意粉都冇以上3個忌點,當然,我口吃清,就覺得好正,但對重口味既人來說,就會淡左d 了。去Cafe ,最緊要係杯咖啡,跟餐都有細咖啡送的,基本上唔落糖,奶既甜都足夠。我就唔鐘意攪混先飲,咁你就佢慢慢飲到咖啡,奶脂,奶泡3種不同享受。
我們一行6人,當然各有各叫...... 點了