2023-09-23 85 瀏覽
《Marouf Coffee》📍尖沙嘴站Meow小編最鐘意就係去唔同地方發掘好味嘅Cafe,今次可以見到依間裝修咁別緻的cafe就一於去試試!🤭一行入去就見到成個環境都好華麗&chill~ 入邊嘅店員都好有禮貌~💜Smoked Salmon Poppy Seed Bagel 🥯 💰$58本身喺個玻璃櫃度望到已經覺得賣相好吸引,bagel入邊夾住啲煙三文魚、生菜等配料,而bagel上面亦都有罌粟籽,令到成個包健康啲✨當熱烘烘的bagel攞上手之後,咬落去第一啖外皮係好脆脆而有咬口的,但係入面係屬於似烘焙麵包嘅口感,並唔係好煙韌嗰種bagel!正因為咁所以就比較容易咬開,再配合熟三文魚塊+奶油+生菜呢個冇得輸的配搭,真係無敵的組合(o^^o)幸福指數:😻😻😻😻😻/5💜Thunder🥤💰$40本身係諗住奇開心果咖啡,但係當日咁啱冇晒,之後就問店員有咩推介,而店員就推介左依個thunder,仲話入面係有vanilla & espresso,見佢咁特別就一於點嚟試吓!飲落去第一啖喺覺得好神奇,有少少似雲呢拿奶昔,再加左啲咖啡☕️嘅香味,而且會有少少沙冰、杰杰地的口感,幾值得一試!=(^.^)=幸福
《Marouf Coffee》📍尖沙嘴站

環境指數:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
服務指數:🧸🧸🧸🧸🧸🧸/6
性價比指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6
回頭指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6

(滿分為🧸🧸🧸🧸🧸🧸)

以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
( ´▽`)

Ig account: meowww_trips