經常來到這裏午餐,覺得這裏的午餐很有香港的味道,香口又惹味,亦有很多選擇,就算嚟多幾次都唔會厭倦。早兩日去食晏嘅時候見到有11道菜周年套餐,所以今晚就特登過去試一試。頭盤有晒所有我鍾意食嘅嘢,亦都係平時會點嘅嘢食,就係大蝦多士同埋一手海南雞飯。第一次試法式田螺同埋黑毛叉燒,成日都見到menu上有田螺不過因為驚會有腥味,所以冇叫過,但係今次食完之後覺得好好味,食完螺肉可以撈埋香草蒜蓉汁落個薯蓉一齊食。叉燒好軟亦都好入味,下次再嚟亦都會再叫嚟食! 餐湯叫咗平時最鍾意嘅松露惹菌湯,從來都冇令過我失望主菜點左法式牛柳配鵝肝,鵝肝的香味和油份配搭牛柳,即刻令到牛柳味道層次更加豐富,最好食最好食就係佢個千層薯蓉配菜,好creamy ,可以食多幾個另外一款主菜,我叫咗平時鍾意食嘅脆皮乳鴿,我覺得係依間餐廳其中一個必食嘅菜色,質量依然非常之好,唔會因為係套餐而影響質素,脆皮得來又有肉汁!最後甜品叫咗Tiramisu,佢同平時嘅擺盤唔一樣,造成一個好可愛嘅花盆另外亦都點咗從來都未食過嘅火焰雪山,佢落火個下驚艷到我,最緊要係可以影相之餘,仲要好好味,我好鍾意食入面個雪糕可能因為係11周年,甜品做得精緻吸睛
,所以今晚就特登過去試一試。

叉燒好軟亦都好入味,下次再嚟亦都會再叫嚟食!

餐湯叫咗平時最鍾意嘅松露惹菌湯,從來都冇令過我失望

可能因為係11周年,甜品做得精緻吸睛,好食得來又可以打卡!

食完即刻問咗經理,11周年嘅套餐原來做到八月尾,睇嚟八月尾前要來多兩次食!
黑毛叉燒、一口海南雞
法式田螺