2021-02-17
如心一期新餐廳,見經過見到唔係好多人,便入去試吓,set lunch 選擇得兩樣,分別係risotto set ($228)同Panino set ($208)!有意大利雜菜湯,蛋糕以及茶或咖啡,主菜一個分別係意大利飯,另外一個係三文治包!散叫方面就有sandwiches $128包甜薯一客及米蘭咖啡一杯!其實如果想食包,又唔係太想飲湯同埋甜品,散散叫會比較化算!我哋分別帶咗一個panino set 及散叫左一客sandwich!🌀Panino set:$208意大利雜菜湯,蕃茄芝士雞肉包配炸甜薯,燒菠蘿火箭菜車厘茄沙律,精選蛋糕,茶或咖啡雜菜湯好足料呢間啲甜品外型不太討好,外賣果啲,對我來說真係唔吸引,呢件就太甜!🌀即烤蘑菇水牛芝士火腿拖鞋三文治包配炸甜薯及米蘭咖啡:$128散叫的三文治包份量大過set lunch !沙律仲有無花果😍炸甜薯係不敗既食物😋等食物期間入咗十幾廿個疑似大陸團既人(全部講鄉下話,又有一個疑似領隊/導遊/親戚,期間不斷替他們點餐影相),所以我們一食完就即刻走!埋單:$336 兩人lunch
🌀Panino set:$208
雜菜湯好足料