今次同媽媽去淺水灣沙灘玩沙,玩到咁上下真係好肚餓我哋揀左一間環境舒服愜意嘅意大利餐廳食野,食物同服務質素唔錯,大家有機會去淺水灣可以一試😁布拉塔配意式烤麵包 Bruschetta Burrata 🧀灸烤過嘅麵包放上奶油味濃郁嘅布拉塔、車厘茄、意大利黑醋,係開胃菜首選意式水煮魚 Acqua Pazza 🐟魚肉嫩滑鮮甜,每一啖都食到黑椒輕微嘅辣,橄欖同酸豆嘅鹹味同酸味,仲有火箭菜油(Rocket Oil)帶有嘅芝麻香,正😋牛尾意大利雲吞Ox tail Ravioli 🥟煮得啱啱好好,皮薄餡靚,鎖到肉汁又唔會過份軟腍醬汁用Cacio e Pepe, Gravy, Rocket Oil製成,同雲吞內餡嘅牛尾相輔相成,非常好味Kaffir Orange Lemonita 🍋-Fresh Orange Juice, Lavender Syrup, Lemon, Kaffir Leaf, Lime, Soda加入薰衣草糖漿令Mocktail帶有少少花香味,而薰衣草具有降溫作用,紓解煩熱感令心情放鬆,呢杯飲品消暑一流Amalfi 🍸-Limoncello, Prosecco, SodawaterLim
今次同媽媽去淺水灣沙灘玩沙,玩到咁上下真係好肚餓

意式水煮魚 Acqua Pazza 🐟

牛尾意大利雲吞Ox tail Ravioli 🥟
煮得啱啱好好,皮薄餡靚,鎖到肉汁又唔會過份軟腍

Kaffir Orange Lemonita 🍋

Amalfi 🍸
Limoncello檸檬利口酒加上Prosecco氣泡酒本身帶有果香,仲有輕微的礦物味道,餐前品嚐十分開胃

Homemade Rosemary Semifreddo🍨
我都係第一次食呢款意大利甜品- Semifreddo意式冰糕
外觀似雪糕,口感介乎雪糕同慕絲之間,Rosemary味好出,加埋餅底一齊食,真係好似食緊幼滑版嘅慕絲蛋糕咁

順帶一提,呢度主餐牌有中文版本,完全唔洗擔心點菜問題👍🏻👍🏻

布拉塔配意式烤麵包
意式水煮魚