2020-06-26
平日嘅中午黎到大坑,大熱天時又唔想食大排檔,同事提議食餃子!首選係好耐冇去過嘅谷媽媽小店🥟🥟🥟 平日比較少人,外賣嘅比較多,而且仲係停課期間中學生都冇,正午時分當然唔駛等位,店內座位唔多,疫情期間都唔想坐得太近,雖然冇膠版隔住但還可以接受。午餐🥣menu $52-58一等,正宗嘅大件夾抵食!同事點了臺灣肉燥飯 ,我唔想食飯,於是散點了招牌山東手工水餃🥟🥟🥟🥟 🍚 臺灣肉燥飯 $52 - 抵食指數 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻肉燥,鹵水蛋,加白飯一大碗,配兩片黃瓜同菜 ,肉燥味香濃唔會太油膩,肥瘦適中冇好大舊嘅肥豬肉食落唔會咁有罪惡感,醬汁好香,半隻糖心蛋都非常用心,好入味仲要半熟蛋蛋!讚! 成碗飯份量夠!絕對係大件夾抵食之選!午餐仲送凍豆漿!完美!🥬🥟招牌山東手工水餃 $50 /8隻 - 抵食指數 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我點嘅係大白菜鮮豬肉水餃,隻隻足料漲卜卜嘅水餃,8隻份量剛剛好!水餃皮煮得啱啱好,唔會過淋,茶同肉比例適中,味道清淡啱哂我!如果想要重口味不妨加佢地嘅辣椒醬!一試就知係自家製!媽媽的味道,有誠意的味道!唔會食完好口渴!十分之好味!下次一定會再黎食!
🍚 臺灣肉燥飯 $52 - 抵食指數 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻