2021-04-15
今日OT收工已經好晏,屋企人無煮飯,唯有是但買d外賣返去食,閨家呢間餐廳都外賣過好多次,一黎係良心小店,二黎呢間餐廳由母女經營,好有媽媽味道。.佢既dinner set全部送湯水,湯水足料又好味,所以今晚叫左兩個晚餐,「香煎蓮藕餅豬扒飯$51」同「家傳炆豬手飯$49」,煎蓮藕餅豬扒飯係我覺得最好味既其中一樣晚餐之選,因為佢個份量勁多、同埋蓮藕餅足料,咬落「索索」聲,豬扒又淋又大塊😋,炆豬手飯都好正,用南乳醬炆豬手,唔會過鹹得黎又好淋身,但淋得黎又唔會一pat野咁😛,仲加左2個小食,分別係「糖心蛋$23」同「滷水豆腐$29」,溏心蛋餸飯超正,又滑又流心,滷水豆腐就正正常常、不過不失咁。.最正係跟餐個例湯,無味精又足料好甜😜青紅蘿蔔椰子螺頭湯😬😬飲晒成碗都見到好多料係底,真係真材實料🥰🥰