2022-11-05
Miss Kiki 👩🏻約左我同Miss M 👩🏻一齊到麻辣風雲食飯,我哋一於風雲再見啦!😚😚~~~炸饅頭~~~招牌菜之一,上枱時勁誇張,由諸葛亮乘船送上,周邊會噴上乾冰水氣🤣🤣!饅頭表皮香脆,包心軟熟,點埋甜甜嘅煉奶非常惹味🥰🥰~~~麻辣夫妻肺片~~~麻麻哋!🙂🙂,不大吸引!😗😗~~~涼拌雞絲粉皮~~~粉皮配麻醬嘅分量剛剛好!配埋青瓜食好Flash🤩🤩~~~自選干鍋(蔥爆)~~~我哋叫咗七個餸,當中最有印象嘅係:肥腸:肥美嘅豬大腸😁😁薯粉:又長又厚,夠晒飽肚😋😋特色牛肉餅:原來好細粒,視覺係切咗一半嘅牛丸,牛味正常🙂🙂豆卜:勁索湯汁,索到太鹹!🤣🤣~~~黑糖脆炸糍粑~~~黑糖表面嘅脆口感唔錯,可惜糍粑內裡唔夠 ‘ 淋’ 😗😗~~~水蜜桃梳打~~~用左Miss M👩🏻嘅coupon 送咗兩杯梳打,但就好一般,普通兩杯有味水😅😅~~~菊花蜜~~~用舊式中國酒壺,味道就似維他菊花茶,Miss Kiki 👩🏻好鍾意❤️❤️,好有儀式感😛😛最後Miss Kiki做咗會員有全單減$50☺️☺️希望下次可以試吓佢另一招牌菜 ‘ 酸菜魚 ’ 啦😚😚
~~~炸饅頭~~~
~~~麻辣夫妻肺片~~~
麻麻哋!🙂🙂,不大吸引!😗😗
~~~涼拌雞絲粉皮~~~
粉皮配麻醬嘅分量剛剛好!配埋青瓜食好Flash🤩🤩
~~~自選干鍋(蔥爆)~~~
我哋叫咗七個餸,當中最有印象嘅係:
肥腸:肥美嘅豬大腸😁😁
薯粉:又長又厚,夠晒飽肚😋😋
特色牛肉餅:原來好細粒,視覺係切咗一半嘅牛丸,牛味正常🙂🙂
豆卜:勁索湯汁,索到太鹹!🤣🤣
~~~黑糖脆炸糍粑~~~
黑糖表面嘅脆口感唔錯,可惜糍粑內裡唔夠 ‘ 淋’ 😗😗
~~~水蜜桃梳打~~~
~~~菊花蜜~~~
最後Miss Kiki做咗會員有全單減$50☺️☺️
希望下次可以試吓佢另一招牌菜 ‘ 酸菜魚 ’ 啦😚😚