2023-07-12 787 瀏覽
前排天氣陰晴不定,幾埋三五知己傾計食飯當然要用心選擇,為咗揀大家方便嘅地點,選擇了位於觀塘的apm,商場內有各式各樣嘅美食,綜合大家的提議後,揀左間西班牙餐廳。由於朋友人數都有7個,所以我地致電訂座,並預訂甜品。訂座職員態度良好,姊妹們都期待著當晚的晚餐。餐廳內環境唔算太大,但有唔同feel嘅位置,有拍照打卡嘅枱,有飲酒暢談嘅枱,又有燈光較warm嘅枱。一行7人坐低望望餐牌,眼見食物有唔同size,我地又想試多啲款式,所以決定問吓專業意見。大部份職員都耐心講解,亦有兩位職員態度親切,樂意友善地解答疑難。專業嘅Edmond提議可以試西班牙飯,卡邦尼意粉,一個classic tapas,我地再叫咗松露pizza,tapas入面可以有9款唔同嘅食物,西班牙凍湯酸度剛好,炸魷魚圈香脆可口,甜椒清新,蕃茄仔酸甜美味。。。😋而另一位職員,阿麗亦為我地預備暖水,讓我們可以清清口腔內食物的味道,然後再品嚐不同味道嘅美食,試得更真實。卡邦尼意粉味道濃郁,加隻雞蛋,更加滑漏,松露pizza上有滿滿嘅芝士,松露味十分香,鍾意嘅話就真係值得一試。至於西班牙炒飯就最需要時間烹調,等到最後我地以為漏單,但原來係用

卡邦尼意粉味道濃郁,加隻雞蛋,更加滑漏,松露pizza上有滿滿嘅芝士,松露味十分香,鍾意嘅話就真係值得一試。至於西班牙炒飯就最需要時間烹調,等到最後我地以為漏單,但原來係用心焗製,出來效果口感軟軟的,加上有點黏黏嘅感覺,再有豐富的材料,我地7人都一致覺得好好味。

最後就係甜品喇!甜品都見到用心嘅位置,除左有Happy birthday 外,更有水果,焦糖燉蛋,爆谷,馬卡農,雪糕等,顏色鮮豔,令觀感加7唔少分。
  • 卡邦尼意粉