2012-10-18 974 瀏覽
之前喺openrice揾餐廳同老友食飯,感覺幾好,今次姪女生日想食西餐又想睇燈籠不過難我唔倒嘅,因為有openrice幫手,尋找下維園附近嘅餐廳睇下有冇西餐就ok啦,Isabella bistro 呢間好似唔錯,訂位先!當晚訂咗7:30,呢間新開冇幾耐嘅意大利餐廳都好旺場,因為訂咗位唔使等!環境相當舒適,門口落地大玻璃用窗簾遮住,唔使俾街外人望住。經理相當熱情地招呼雖然唔係好識中文同埋客人較多但依然熱情地介紹食物,喺openrice睇過isabella bistro嘅餐牌同食評,自已有幾樣野想食一客特色吞拿魚沙律(賣相都算ok啦,6片芝麻吞拿魚,菜底,車厘茄,洋蔥絲)一客凱撒沙律(賣相普通,冇咩特別,包粒,煙肉,芝士)一客香煎蟹餅(賣相一般但係味道一流,好正,好多蟹肉)一客煎三文魚(大大條魚柳,有粟米和炒菜伴碟,個綠色嘅汁郪木好味)一客焗豬仔肋骨(bbq汁好味,伴碟有焗薯仔,薯仔上面仲有酸酸地白色嘅忌廉)一客鮮蝦意大利粉(賣相唔錯啊,有6隻蝦,少少辣,味道一流)一個9寸比薩俾姪女(好圓,經理推介的,話全人手制做,味道唔錯,好脆)蛋糕呢,就冇拎去,留返睇完燈籠返屋企先食,但係經理好細心記
之前喺openrice揾餐廳同老友食飯,感覺幾好
,今次姪女生日想食西餐又想睇燈籠

不過難我唔倒嘅,因為有openrice幫手
當晚訂咗7:30,呢間新開冇幾耐嘅意大利餐廳都好旺場
,因為訂咗位唔使等!

一客特色吞拿魚沙律
(賣相都算ok啦,6片芝麻吞拿魚,菜底,車厘茄,洋蔥絲)
一客凱撒沙律
(賣相普通,冇咩特別,包粒,煙肉,芝士)
一客香煎蟹餅
(賣相一般但係味道一流,好正,好多蟹肉)
一客煎三文魚
(大大條魚柳,有粟米和炒菜伴碟,個綠色嘅汁郪木好味)
一客焗豬仔肋骨
一客鮮蝦意大利粉
(賣相唔錯啊,有6隻蝦,少少辣,味道一流)
一個9寸比薩俾姪女
(好圓,經理推介的,話全人手制做,味道唔錯,好脆)
蛋糕呢,就冇拎去,留返睇完燈籠返屋企先食,但係經理好細心記得我訂位時話姪女生日,送咗個提拉米蘇俾姪女食,好甜啊!
下次我一定同老婆黎兩人界,今晚食得好飽又開心!
題外話/補充資料: 又一次係OPENRICE搵到好既餐廳,多謝各方食客提供食評同相
2011-09-29
慶祝紀念