2023-05-17
去完日本依然非常想念日本美食,今日與媽媽再度品嚐正宗且優質的日本美食作為午餐,非常開心呢!我們去了鑽石山荷里活廣場的丼丼屋,店內裝潢別緻,滿滿日式感!食物也有很多選擇🥰今日點了期間限定春日海鮮餐目 #春之什錦海鮮丼 和 特選系列 #鰻魚豚肉生薑燒飯,送餐上枱時真的很吸引!我點了 春之什錦海鮮丼定食 集六款時令新鮮海鮮,包括燒鰹魚、鯛魚、三文魚腩、吞拿魚、特大赤海蝦及三文魚籽,海鮮豐富又鮮甜😍,配上日本產米飯,啖啖香甜軟糯!定食還配上鮮味十足的「兵庫縣產湯霜牡蠣」、麵豉湯、副菜、甜品及熱茶,超級豐富超值!媽咪點了 鰻魚豚肉生薑燒飯定食,鰻魚肥美🥰豚肉嫩滑,少食日本菜的媽媽都話好好味😋,和細佬仔一齊清晒!丼丼屋分店眾多,好多間都鄰近港鐵站或大型商場內,想試都很方便😊👍