2012-12-24 90 瀏覽
早兩日同一班準媽咪商量攪個媽媽Gathering, 大約二十幾人,哩間Café,實在有少少難找, 去到樓下,見到全部都是賓館,真係有點怕怕。 上到樓上見到店子才安心少少。哩間Café都真係很細,大概只有十張桌,但感覺還算可以。差不多人都到齊,等了一陣, 開始有侍應送上食物,不過人手好像不太夠,還好的是食物都叫做一份份出到。 由小食到主菜都有,不過分量算是多了一些,食到中間都開始食不下了,沒想到叫了這麼多食物! 如果可以將部份主菜 改為更多款式的小食,應該更好 ,感覺有好多食物食唔完,比較浪費。其中我比較喜歡花枝丸同雞翼 有蜜糖點,無咁熱氣,而且都幾脆,唔會太乾。仲有個芝士焗西蘭花,清清地,比較吸引健康媽媽,不過就乾左D同大棵左少少。至於食物的味道,尚算OK,我個人比較喜歡小食多於主菜,有個Pizza,有不同味的,我吃了個粟米汁味,熱辣辣,其他地方比較少見,見到個Pizza不算很大估計份量不多,但食落都幾飽!仲有幾盤意粉同飯, 食主菜都真是有些飽到頂住!飲品我要了朱古力,味道很好,朱古力味比其他地方濃郁!! 但可能人手少,出得比較慢。有的媽媽點了玫瑰露飲,好清甜,不過沒有熱的,只
早兩日同一班準媽咪商量攪個媽媽Gathering,
大約二十幾人,哩間Café,實在有少少難找,
去到樓下,見到全部都是賓館,真係有點怕怕。
差不多人都到齊,等了一陣,
如果可以將部份主菜
改為更多款式的小食,應該更好
,感覺有好多食物食唔完,比較浪費。
其中我比較喜歡花枝丸同雞翼
有蜜糖點,無咁熱氣,而且都幾脆,唔會太乾。

有的媽媽點了玫瑰露飲,好清甜,不過沒有熱的,只好叫他走冰。
但我都只喜歡朱古力,前後要了兩杯不同味道的朱古力都OK,我比較喜歡榛子朱古力!
色彩繽紛的朱古力特飲
臨近聖誕, 有個哥哥仔仲整左杯朱古力特飲來, 青BB, 成杯都青蘋果味的, CREAM 也是, 好味!
2012-12-16
色彩繽紛的朱古力特飲
  • 花枝丸,雞翼,榛子朱古力