2022-01-10 71 瀏覽
最近食左好多日本菜,同男朋友不約而同想食西餐,星期五禁堂食,我地捉住堂食既尾巴星期四放工揀左mini friday黎食西式晚餐😊餐廳暗暗地幾有氣氛,座位之間唔會太迫坐得舒服,岩我地傾住計慢慢食😌我地叫左一個dinner set, 一份DIY pasta 前菜非常有驚喜,相比起飽肚既餐包,呢到既餐前小食係脆片😋份量都好大方,食落唔係熱辣辣,無咁熱氣,但同時亦都好脆口用黎配餐湯飲都好夾👍🏻餐湯應該係蘿蔔湯幾特別,咸咸地又清清地,配埋脆片口感同味道都更上一層樓😋跟餐仲有個沙律🥗整體都幾新解,我自己幾鐘意個香草醋dressing,酸酸地幾開胃,又夠香👍🏻DIY Pasta我地揀左溫泉蛋芝士忌廉意式燴飯配大啡菇菠菜本身Set配一個菜,但加多個都係$10都幾抵黎到pasta既餡料都好多好豐富😍溫泉蛋賣相非常好,撈埋芝士忌廉汁非常夾成個燴飯既醬汁濃稠度剛好,味道有芝士既奶香同忌廉既香燴飯份量夠,口感有咬口,唔會太硬太軟菠菜充份混合份成個燴飯,啖啖都有菠菜香大啡菇份量都好足,咬落都幾juciy,亦都令到燴飯整體多左淡淡既菇菌香👍🏻另外叫左 原隻法式香草烤雞大大隻法式烤雞真係令人食指大動😍😍😍烤雞火喉唔

餐廳暗暗地幾有氣氛,座位之間唔會太迫
坐得舒服,岩我地傾住計慢慢食😌
我地叫左一個dinner set, 一份DIY pasta
前菜非常有驚喜,相比起飽肚既餐包,呢到既餐前小食係脆片😋
份量都好大方,食落唔係熱辣辣,無咁熱氣,但同時亦都好脆口
用黎配餐湯飲都好夾👍🏻

本身Set配一個菜,但加多個都係$10都幾抵
黎到pasta既餡料都好多好豐富😍
溫泉蛋賣相非常好,撈埋芝士忌廉汁非常夾
成個燴飯既醬汁濃稠度剛好,味道有芝士既奶香同忌廉既香
燴飯份量夠,口感有咬口,唔會太硬太軟
菠菜充份混合份成個燴飯,啖啖都有菠菜香

另外叫左 原隻法式香草烤雞
大大隻法式烤雞真係令人食指大動😍😍😍
烤雞火喉唔錯,少少金焦,一切菇去已經知道啲肉好嫩
果然一切開雞肉既肉汁流晒出黎😋咬落肉質好細嫩,啖啖肉混雜淡淡香草味
烤雞偏瘦,所以唔會好油膩,但肉質整體都係幾滑嫩
配埋燒汁味道會豐富啲咸啲
值得一提配菜係黑松露薯蓉,食落有幾香既黑松露,令到薯蓉無咁悶
配埋雞肉又幾夾😆

跟餐既餐飲我地加左錢upgrade特飲🍹
熱情果香蕉沙冰
大大杯既沙冰好消滯😆熱情果味道好突出,唔會非常甜,飲落幾refreshing

凍朱古力🍫
又係大大杯,朱古力味幾香,配埋忌廉無得輸😆

總括而言,一個餐有晒脆片、餐湯、沙律、主菜同飲品都幾抵食,而且份量夠🥰
佢仲有$1甜品值我地真係太飽😂