2011-02-18
特別日子去食餐好!之前已經同女朋友食過一次山林道總店,今晚特登試試旺角分店水準有無差別!準八點到叫個情人節餐,裡頭有:頂級生蠔十隻~共五款,每隻都好味!由淡至濃,after test 都幾強!有90分海膽四塊~大塊,有半隻中指咁長,但可惜唔夠甘香;有60分翡翠螺~得兩隻,唔知佢浸過咩,勁咸!50分蟹~加非蟹,羔多肉少,都幾香夠味!70分磨菇湯~普通貨色,反而跟餐蒜蓉包幾出色!因為地好香口!70分大蝦意粉~ 熟食中至出位,蝦同粉都煮得剛剛好,兩者都夠哂彈牙!讚!90分牛排~無問我幾成熟,不過都煎到我中意程度!面頭地,鎖住肉汁,幾正!80分甜品~ 甜到漏心形布典,唔係我杯茶!50分其實食物可以有7、80分~~可惜係~~~因為一早已經諗住去食就早兩日卜定位喇,卜陣仲問清楚有無要特別order,有無特別餐單~個侍應聽電話就話好似平時咁啦,多一個餐,可以考慮下!當我問有咩食時佢就好求其咁答話都係蠔、意粉!我無為意地收線~~直到去到坐低我女朋友睇到原來預定餐的話有七折!我即時問個侍應,佢竟然答我無同我講之餘亦都無意識話俾返個discount我!我慶到即刻起身走!邊
海膽四塊~大塊,有半隻中指咁長,但可惜唔夠甘香;有60分
翡翠螺~得兩隻,唔知佢浸過咩,勁咸!50分
蟹~加非蟹,羔多肉少,都幾香夠味!70分
甜品~ 甜到漏心形布典,唔係我杯茶!50分
其實食物可以有7、80分~~可惜係~~~
因為一早已經諗住去食就早兩日卜定位喇,卜陣仲問清楚有無要特別order,有無特別餐單~個侍應聽電話就話好似平時咁啦,多一個餐,可以考慮下!當我問有咩食時佢就好求其咁答話都係蠔、意粉!我無為意地收線~~直到去到坐低我女朋友睇到原來預定餐的話有七折!我即時問個侍應,佢竟然答我無同我講之餘亦都無意識話俾返個discount我!我慶到即刻起身走!邊走邊鬧之制其中一個經理話俾番discount我,我先肯坐返低!
食ok都要態度配合,希望下次會有改善!