2019-08-24
8月22日 晴天孤獨的美食家-2今天出去佐敦買髮泥,順便看看附近有咩食,果刻突然好想飲珍珠奶茶,看看附近有什麼地方可以飲先,比我發有一間都開左好多年的台式餐廳,就係仙跡岩,因為太耐沒有去試過,今次決定去幫襯下。【招牌牛展牛肉麵】牛肉麵分了大中小無辣,我叫了中辣,但對我來說不算好辣,假如食得辣的朋友可以選中辣以上的,牛展牛肉煮得非常入味又軟淋,湯底帶點麻辣香味又濃郁,十分美味。【脆豆腐-4件】脆豆腐有4件同8件選擇,一來到外貌好似台式臭豆腐外層脆脆的內裡超滑,再沾上旁邊的醬汁,一流。【凍紅茶牛牛珍奶】跟粉麵飯可享半價優惠店員介紹有新出的期間限定飲品,有"茉茶牛牛珍奶"同"紅茶牛牛珍奶",之後我選了後者,內裡珍珠有分兩種(一種係黑色-用黑糖做,另一隻半透明係白糖做),同時可試出兩款既珍珠又不會好硬,非常特別,可以坐底慢慢嘆。
牛肉麵分了大中小無辣,我叫了中辣,但對我來說不算好辣,假如食得辣的朋友可以選中辣以上的,牛展牛肉煮得非常入味又軟淋,湯底帶點麻辣香味又濃郁,十分美味。 【脆豆腐-4件】
脆豆腐有4件同8件選擇,一來到外貌好似台式臭豆腐外層脆脆的內裡超滑,再沾上旁邊的醬汁,一流。 【凍紅茶牛牛珍奶】跟粉麵飯可享半價優惠