2017-05-07
今日佛誕和老婆往銅鑼灣, 之前上網得悉這裡有間ZUC.CCH.ERO Dessert Bar食富士山甜品, 於是便和老婆上去ZUC.CCH.ERO Dessert Bar食Mount Fuji給老婆驚喜, 我們除了點了Mount Fuj, 另外有Jasmine Tea和凍Lemon Tea, Mount Fuji賣相好靚, 上桌時覺得它不只是甜品, 好似一幅畫, 又似是一件藝術品, 因為個富士山好靚, 而且有草地和人, 好似兩個朋友行山似的,好特別, 富士山上桌時未食得住, 職員會替富士山噴煙, 營造效果好震憾,好似雲層和富士山營造一起似的, 視覺效果一流,我和太太即刻拍照錄影這震憾效果。山頂是yogurt, 甜度適中, 好滑好美味, 藍色山中間和山坡位置是用波子汽水造成, 汽水味香濃, 山腳的綠色草皮是用橙味蛋糕碎造成(味道似似雪芳蛋糕), 整個富士山食落去好有層次和口感, 感覺好似食緊雪花冰,甜度適中, 配上特色的櫻花jelly, 好有櫻花香味, 和風特色。餐飲我們點了凍LemonTea, 兩支試管好特別, 一支是lemon 汁, 另一支是糖水, 好有特色和創意, 茶味香甜, 好好
Tea, 兩支試管好特別, 一支是lemon 汁, 另一支是糖水, 好有特色和創意, 茶味香甜, 好好飲;太太點的Jasmine Tea, 茶味香濃, 好有Jasmine香味。餐廳環境舒適, 老婆食得好開心, 開放式的甜品Bar, 可以看見甜品師一手一腳製成藝術品的過程, 而且這裡可看見開揚跑馬地馬場景緻, 而且座位舒適, 在這裡食精美甜品, 喝一杯lemon tea或花茶, 閒適減壓, 夫妻, 一家人,朋友相聚的好地方。