2018-07-10
平時都成日會去青衣城行街,貪佢交通方便,今日送完朋友機已經下午二點幾,梗係忍一忍,坐機鐵出返青衣城食嘢,皆因平好多,況且青衣城好多食肆選擇,梗有啱你心水嘅我今次楝左青衣城二期嘅「茶廳」,唔講唔知,原來好多人都唔知青衣城有二期商場,其實跟指示,好易就搵到,呢邊仲有一間UA戲院架開放式的設計,和商場融為一體,餐廳後面有另外一部份,好多熟客都會嚟幫襯茶廳餐牌簡而清分類清楚,啱哂要高效率嘅香港人,店員效率亦十分高,落單快而準避風塘乾炒黑白胡椒豬扒一丁,全部都係賣飛佛,我又點會放過你吖抵我機場特登來幫襯,極度邪惡嘅避風塘調味再混和黑白胡椒,未食都已經口水流,豬扒加上一丁更是我至愛,無得輸另一款港人至愛,沙嗲牛肉包,烘乾嘅熱狗麵包再鋪滿香噴噴沙嗲牛肉餡料,美味又滿足懷舊紅豆冰更加是我必點之選,鹹檸七消暑解渴,炎炎夏日,最佳選擇懷舊紅豆冰,重點就梗係啲紅豆要又甜又腍又要有咬口啦,咁呢度就一定唔會令你失望,不過如果能夠用返最正宗嘅刨冰,咁就真係perfect 兩個人食咁多野,埋單都係$100左右,正式平、靚、正
兩個人食咁多野,埋單都係$100左右,正式平、靚、正