預先一日係電話約咗星期六六點半5位,伙計回答話有位。到達現場,佢哋有3間鋪,先入A鋪問攞位,伙計話冇位,叫我哋去問B鋪,去到B鋪再問,個伙計問都冇問清楚,就大大聲話 - "冇book就冇位!" 我哋話已經book咗位,於是佢又叫我哋去C鋪問,跟著C鋪伙計又叫我哋去番A鋪,最後A鋪伙計揾腦細,個腦細就掹口掹面,勉強安排咗一張5人枱,不過張枱對正廁所門口,樓梯口,看似貨倉嘅出入口。最後我哋决定放棄啦,吾要位走人啦。呢間嘢,客人book咗位好似無處理過,無組織安排可言,伙計粗聲粗氣,個腦細個塊吾耐煩,不洩一顧嘅表情,相信對所有客人,除非係名人或熟客,都係一樣。今次真係一次深刻體驗咩叫做一出名就巴巴閉。
。今次真係一次深刻體驗咩叫做一出名就巴巴閉。
2024-05-25