2011-03-10 127 瀏覽
今日約了老公在金鐘long lunch, 不過嗰頭啲餐廳又貴又人多, 商量之下, 大家改去灣仔QRE.第一次嚟呢間餐廳, 想唔到個氣氛咁grand, 紅磚地, 紅木椅, 未食已經好開心, 覺得係一個明智選擇.先嚟的麵包, 即係烘細塊多士, 但唔熱, 跟牛油&一碗仔好重味道的蒜泥醬, 幾好味, 但好辣下.老公點了pizza set lunch $98意大利菜湯, 味道唔錯, 又係唔夠熱.舖了好多火箭菜的pizza, okay啦, 細個咗少少啫. 我點了Executive lunch $108, 蘑菇湯 + 燒雞&沙律 (唔記得影相)蘑菇湯算熱, 味道okay, 但主菜隻雞(其實係雞脾)就好迷你下, 餐牌中沙律分開寫, 以為係獨立一碟, 但其實同隻雞脾仔一齊serve, 個碟冇飯/意粉/薯仔之類, 女仔細食還可以, 男人就一定唔夠飽, 好在老公冇order呢個lunch set啫2份lunch $98 + $108 + mineral water $3X, 加一總共$268. 雖然唔係好飽, 不過响呢區算係咁,

餐前麵包
老公點了pizza set lunch $98
意大利菜湯
意大利菜湯, 味道唔錯, 又係唔夠熱.
PIZZA
舖了好多火箭菜的pizza, okay啦, 細個咗少少啫.

磨菇湯

2011-03-09