2022-05-10 300 瀏覽
今日偶然出到荷里活廣場,見到呢間餐廳好似幾吸引就入咗去試,點知簡直伏到一個點,首先入到去完全冇招呼,叫極都冇人理你,店員淨係喺度玩,點咗幾個菜式都完全唔掂高雄滷水拼盤 $69呢個滷水拼盤完全冇乜味,而且餸菜比較少,基本上有一半都係豆乾,完全唔抵食牛肉餡餅 $33呢個餡餅嘅外皮好厚身,裏面舊肉非常之細,而且非常乾,味道麻麻哋半筋半肉麵 $62呢個面我本身叫厚麵,點知上枱嘅時候先發現佢俾咗幼麵我,我同店員反映,處理咗一輪佢同我講廚房賣晒厚麵,其實本身賣晒唔係一個問題,個問題係你係咪應該同我講返俾我選擇第二款而唔係自行幫我決定,同埋我發現我埋單嘅時候隔籬枱啱啱上菜係有厚麵嘅,呢樣係最唔滿意嘅一個位!本身個麵嘅湯底比較濃烈,如果本身想食淡啲呢個就唔係咁適合你沙茶牛肉拌麵 $55呢個拌麵嘅汁都係比較濃烈,係老人家話要食嘅,後來發現嗰碟邊原來係崩咗,咁樣根本唔應該比客人用,因為好容易整親,呢樣嘢比較不能接受洛神花山楂茶 $21呢杯嘢飲相對上比較淡,可以話係冇乜味特濃薄荷朱古力 $28杯嘢飲完全冇薄荷味,基本上得可可粉嘅味道,咁都算啦,呢杯野我叫凍飲但係嚟到係暖嘅,我叫店員提供多啲冰俾我,居然等咗1

高雄滷水拼盤 $69

牛肉餡餅 $33

半筋半肉麵 $62

沙茶牛肉拌麵 $55

洛神花山楂茶 $21
呢杯嘢飲相對上比較淡,可以話係冇乜味

特濃薄荷朱古力 $28
杯嘢飲完全冇薄荷味,基本上得可可粉嘅味道,咁都算啦,呢杯野我叫凍飲但係嚟到係暖嘅,我叫店員提供多啲冰俾我,居然等咗10分鐘都冇,要一吹再吹先能夠攞到俾我

呢間餐廳俾我整體嘅體驗係非常之差,店員服務態度差,淨係識得喺度玩,餐廳食物水準基本上係處於中下水平,並唔係一間特別出色嘅台灣餐廳,仲要+1服務費,我相信呢個價錢絕對能夠搵到一間俾佢更好嘅餐廳,真係唔會有下次!

2022-05-10