餐廳: 意樂餐廳 (天晉匯2)
資訊:

餐廳: 意樂餐廳 (天晉匯2)
資訊:

2018-03-25 417 瀏覽
開咗都有一年,開頭巳經知人手唔夠,但見嘢食都OK價錢又唔貴响呢區,所以間唔中都會去食。但今次之後,以後都會blacklist 佢,以後唔會再去。叫咗三個餐,唔使5分鐘意粉和三杯飲品已到。其中兩杯是熱朱古力,飲咗兩啖發覺面頭有兩粒黑色野,開頭以為是朱古力粉未溶,但後來証實係兩隻蚊滋。叫咗人嚟話要換走兩杯嘢,正想影底佢,個女侍應就即刻收走有兩隻蚊滋的紙巾,話要比廚房睇,如果唔係唔換比我。之後發覺餐具兜得一支义,咁就話比侍應知無义,跟住換咗返嚟,放底話得一支义就走開咗,咁即係點,三個人用兩支义?之後另一碟意粉和雞亦都到咗。咁又再叫多次侍應話,重欠一支义,今次呢個侍應就收走個餐具兜,跟住就冇返轉頭啦!再等多一陣約二分鐘,再叫返同一個侍應話比佢聽冇义用,咁先比返多一支义我們。當我們差不多吃完意粉和雞翼,當時約入坐後30分鐘,就叫咗剛才幫我們落單的哥哥仔話俾佢聽個魚柳薯條仲未到,佢跟住攞咗我哋個張單,以為佢會緊。跟住又再等,等多10分鐘都未有,再問個哥哥仔,個哥哥仔就如夢初醒,跟住先話幫比我聽整緊啦!再等大約7分鐘,離入坐計已經47分鐘;忍唔住,叫剛才換嘢飲的女侍應比番張單我,我話要取消個餐,佢話

當我們差不多吃完意粉和雞翼,當時約入坐後30分鐘,就叫咗剛才幫我們落單的哥哥仔話俾佢聽個魚柳薯條仲未到,佢跟住攞咗我哋個張單,以為佢會緊。跟住又再等,等多10分鐘都未有,再問個哥哥仔,個哥哥仔就如夢初醒,跟住先話幫比我聽整緊啦!再等大約7分鐘,離入坐計已經47分鐘;忍唔住,叫剛才換嘢飲的女侍應比番張單我,我話要取消個餐,佢話’我唔知你叫咩歺‘,呢吓已經滾滾地,之後佢同收銀講左兩句,返嚟話要收返杯餐飲嘅正價,呢吓我真係忍唔到,我跟住大聲說:冇問題呀,我俾返杯有兩隻蚊滋嘅歺飲正價比你地啦!
這時才第一次聽到,收銀同我講‘唔好意思,可能炸嘢要耐D,我幫你取消埋個歺飲啦‘。

最後埋單兩個歺收咗95元。我比咗一百就走咗,收銀叫住我話找錢,我就話唔使找,嗰$5留返做貼士表揚你們的服務質素吧!

整個過程食到一肚氣,杯嘢飲有蚊滋唔緊要,餐具唔足都不是問題,漏單好多歺廳都會遇到。而他們沒有的是最基本服務態度。