2017-02-26 4283 瀏覽
Restaurant Week 第二擊- CraftsteakLunch Menu $298/ person + $30 surcharge for Grass-fed Hanger Steak+ 10% service charge 先睇環境,佢係小木屋 feel, 裝修唔錯,係度大門真心好重好難開🙈 頭盤Mushroom Soup or smoked salmon herb salad Mushroom Soup - 胡椒落得太多,蓋過晒蘑菇味;湯都打得太爛,冇咩質感。整體一般般。Smoked Salmon Salad - 個 season 唔錯,甜酸度岩岩好。黎度一間叫Craft"steak" 既地方,當然加錢都要食下佢個 Steak 啦,同我同男友都揀 steak。 Specialty 果然係 Specialty, 個扒真心係無得彈。炭燒味好香,肉質好滑,唔算肥(但雖然食食下都好滯), Medium Rare 就如下圖,可能因為佢唔太肥,呢種偏生既 medium rare 其實岩岩好,加上Truffle Butter,每一啖都係享受。可能係我食過其中最好味既扒。真心掛住。加埋落

Lunch Menu

頭盤

炭燒味好香,肉質好滑,唔算肥(但雖然食食下都好滯), Medium Rare 就如下圖,可能因為佢唔太肥,呢種偏生既 medium rare 其實岩岩好,加上Truffle Butter,每一啖都係享受。可能係我食過其中最好味既扒。真心掛住。加埋落左少少 salt, pepper, paprika 既幼身薯條,一路食已經飽到痴線,但都係唔捨得放手。呢個可能就係牛扒既最高境界!
見返都流口水😋😋😋
去到甜品, chocolate brownies or cheesecake.
其實都只係入於OK至唔錯。
Chocolate Brownies 個面脆脆地,加上雪糕,唔算“漏”,唔錯既。
Cheesecake 就正常啦,質地冇特別,我試左一啖Raspberry sauce, 記憶中麻麻地,唔記得係太酸定太藥水味,總之 not my cup of tea。
總括而言,呢間Craftsteak 真係只有Steak 好味,但係係超爆好味。下次同朋友黎,可以淨係嗌個Main, 應該夠飽有凸😂
2017-02-19
  • Grass-fed Hanger Steak