2023-12-02
之前一直係網上都有留意開,終於等到佢又開實體店,仲要喺尖沙咀超方便。今日終於唔使加班,比鐘意食甜點的朋友叫咗去補充能量。叫了幾款一齊食,我仲買多個曲奇返屋企🤭海鹽黑朱古力 - 飲品係可以轉燕麥奶,啱晒對牛奶敏感嘅朋友,佢話好耐無飲過香濃的朱古力,仲話加咗海鹽,味道多咗層次感。開心果巴斯克蛋糕 - 呢個又係朋友話要食,佢上次食過話呢個高質,芝士香濃順滑,同開心果味好夾。草莓蛋白輕奶油罐子蛋糕 - 蛋白蛋糕口感鬆軟,仲有我最鐘意酸酸甜甜嘅士多啤梨果蓉同奶油,幾個材料係罐子入面一層一層疊起來,份量十足,配搭也很好。我超愛❤️焦糖脆餅朱古力軟心曲奇 - 外面鬆脆口感,內裏有柔軟嘅榛朱古力軟心。食落微甜,有淡淡的榛子果香,係屋企配個咖啡一齊食,非常正。另外,店舖環境十分光猛,臨近聖誕節仲好有聖誕feel. 係一個唔錯的打打點。