2008-04-25 1 瀏覽
從disney怱怱忙忙地回到現代化既旺角,為的,就是實踐年多前既承諾。要了辣既轉轉燒羊肉卡巴set、土耳其肉丸配沙律set、豆蓉湯,同米飯布丁先上豆蓉湯,料足,啖啖都是吃到不少豆蓉。如果加點附送既檸檬汁會令豆味加重,更好喝和易入口。若是熱些會更好。之後是隨set送既紅茶,正如之前既食評所講,的確要落糖先好味。轉轉燒羊肉卡巴(辣)應該是即叫即做,所以層皮仲好脆好熱,羊肉既騷味剛剛好,又幾多菜,感覺幾健康,唯一可以彈既只係d辣汁流曬落末端,所以食到尾既時候就突然好辣。土耳其肉丸配沙律入面既肉丸幾Juicy,而且時間控制剛剛好,唔會鞋,而且香料令肉味更香更出。沙律滿滿的一大碟,有3.4種瓜菜,夠曬健康。米飯布丁係因為我覺得食埋個甜品先令呢餐完滿而叫,其實我地果陣都已經幾飽。個甜味似係煉奶味,食到好多米粒,口感十足。朋友仔好鍾意呢個,因為佢覺得似BB食既糊仔。店員主動斟茶,又好好禮貌,特別是老的更會時常幫手拎走無用既食具。相反後生既唔知係咪新黎,所以都唔係幾識d菜式。另外地方真係好窄,通說只夠一個人行。而且只得2人檯和4人檯,2人檯基本上只可放2隻大碟,所以人多的話就真係要分2張。總之呢間舖值

總之呢間舖值得再黎。