餐廳: 潮江春 (銅鑼灣廣場二期)
資訊:

餐廳: 潮江春 (銅鑼灣廣場二期)
資訊:

1K
2017-05-10 7944 瀏覽
今晚特選去銅鑼灣 潮江春 晚飯, 原因一是交通方便,  二是因為有信用咭優惠, AE 可享 75折, 我們雖然早已訂枱及準時抵達, 也等了十分鐘才安排入座, 客人真不少,  好熱鬧的一間中菜廳.  裝修不算新穎, 因多年無變.由於是美心集團餐廳, 水準合理.  餐牌印製大方得体, 價錢公道.食物選擇多,  樣樣齊.以彩圖介紹, 很清晰.餐具整潔, 水滾茶靚.我們點了:  好百年鹵水鵝片 $118 ~~  鹵水鵝片能保持質量,  肉質稔, 厚薄適中, 味道好, 伴有鹵水豆腐.  每次來必點.杏汁燉豬肺湯 $148 ~~   杏汁湯夠香濃, 入口味道隹,  合水準.豬肺湯料也足.潮州家鄉煎蠔烙 $108- ~~ 蠔仔肉份量適中, 熱得香而不焦, 也不太油膩, 算不錯.酒香紅糟炆肋骨 $108 ~~用木桶仔上檯, 保持熱度, 肋骨炆得稔, 肉質好, 少骨, 調味酸甜帶酒香, 好滋味.家鄉煎釀豆腐煲  ~~ 豆腐夠滑, 釀了滿滿鯪魚肉, 大大型共六塊, 配合魚湯濃甜, 算是健康菜式.每人消費合理, 菜式滿意, 食物份量不細, 會再來.   特別提醒:  餐廳設信用咭的優惠, 各種也不同, 要比
食物選擇多,  樣樣齊.
以彩圖介紹, 很清晰.
餐具整潔, 水滾茶靚.
我們點了:  好百鹵水鵝片 $118 ~~  鹵水鵝片能保持質量,  肉質稔, 厚薄適中, 味道好, 伴有鹵水豆腐.  每次來必點.
豬肺湯料也足.
酒香紅糟炆肋骨 $108 ~~
每人消費合理, 菜式滿意, 食物份量不細, 會再來.   特別提醒:  餐廳設信用咭的優惠, 各種也不同, 要比較細節才好落單
  • 好百年鹵水鵝片
  • 酒香紅糟炆肋骨