2023-08-20 54 瀏覽
午飯難、晚飯難、煮飯更加係難上加難!打工仔嘅食飯難題,到底邊個可以畀啲建議?想要有碳水、有蔬菜、有肉,要兼顧美味同抵食,全能型嘅客飯套餐幫到你!「韓閣」推出多款客飯套餐,隨套餐附送海帶清湯同韓閣味飯,相信可以解決你食決你嘅難題✔️佢哋落單係用QR code落單,非常方便,睇睇菜單先,都好多選擇,香辣牛骨湯、流心芝士魚糕炒年糕雜菜、鍋仔辣醬炒魷魚配香烤豬腩、鐵板鯖魚配芝士魚糕、大醬鯖魚海鮮鍋、朝鮮米酒煮雞子等等,款款都好特別~【將軍澳店限定】鐵板蒜爆墨魚嘴(附送韓閣味飯、熱飲及例湯)眾所周知一隻墨魚只有一個嘴,咁罕有已經勾起我非試不可嘅慾望🤓 靈魂在於金黃色嘅炸蒜同墨魚嘴混合埋一齊,香氣四溢,口感酥脆!墨魚嘴口感脆彈,唔會好難嚼,加上同蒜頭雙重酥脆嘅口感,一啖一粒好過癮~套餐包一碗韓閣味飯,飯面鋪有一層脆脆嘅紫菜同飯素,將佢哋攪拌埋一齊,用匙盛起一羹,然後再夾起一粒墨魚咀,呢種鮮味同碳水化合物嘅碰撞真係太香了💯 以為套餐咁就完?非也!更可用特價加購小食!今次我哋加購咗紫菜肉鬆蛋卷,香甜嘅雞蛋卷上鋪滿海苔及肉鬆,層次十分豐富✨鐵板牛肉剛上枱時滋滋作響,係牛肉配菜同鐵板接觸嘅聲音,更飄散出陣陣
【將軍澳店限定】鐵板蒜爆墨魚嘴(附送韓閣味飯、熱飲及例湯)
鐵板牛肉
剛上枱時滋滋作響,係牛肉配菜同鐵板接觸嘅聲音,更飄散出陣陣肉香!鐵板上堆滿牛肉、洋蔥、蘿蔔,椰菜,醬汁帶點甜,好符合我嘅口味,醬汁嘅香氣加上牛肉嘅鮮嫩以及蔬菜嘅天然甜味,配上鐵板熱情嘅溫度,一切都係剛剛好~另外個湯嘅海帶一啲腥味都無,仲同以前喺韓國飲嘅味道一模一樣,好鮮呢👍

另外加配咗兩款小食:
「爆汁雞皮餃子」
件件都係脹卜卜👀佢係用雞皮包裹住肉餡嘅餃子,外皮被煎到酥脆帶點焦香,少咗油膩感但又保留到豐富嘅油脂,點啲沙律醬食好惹味😆
「蒜蓉焗青口」
蒜蓉係一種我好鍾意嘅調味料,當遇到海鮮時,佢嘅美味更加係一發不可收拾🤟 經過高溫烤焗過後嘅青口更加誘人,喺蒜香嘅加持下仍然感受到青口嘅原汁原味!
🇰🇷 聽店員講生日月份嚟韓閣將軍澳或黃大仙分店,仲有生日大優惠,即送生日甜品同特飲乙份🍹記得提早一日訂枱,咁就可以享受相關優惠啦😉