2024-04-27
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯雖然唔係灣仔返工,但係每次經過1樓嘅灣景中心都好羨慕人哋放工食吓西餐飲下酒。週末嘅時候終於有時間食一個悠閒嘅brunch,今次到訪意大利餐廳「Divino Patio」享受吓不一樣嘅美食。INSALATA "PRIMAVERA"第一步當然食返個靚嘅沙律,我自己就最鍾意iceberg lettuce嘅爽脆,加入比較清新嘅香橙和endive,可以醒下個胃先。HANDMADE LARGE PAPPARDELLE手工製嘅闊條麵,會比出現坊間嘅更加煙韌。加入牛肝菌、紅酒和大量芝士製成嘅醬汁。帶少少酸味令人食指大動。AUS BEEF STRIPLOIN TAGLIATA澳洲牛扒煎成五成熟,外層焦香內層又粉嫩,切開仲見到肉汁,肉味相對較濃。Tiramisu一個小玻璃瓶承載住幼滑嘅提拉米蘇,味道有奶油和酒香,又唔會太甜。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Divino Patio Ristorante Bar Pizzeria (灣仔)灣仔港灣道2
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
INSALATA "PRIMAVERA"
HANDMADE LARGE PAPPARDELLE
AUS BEEF STRIPLOIN TAGLIATA