2024-08-28 1710 瀏覽
幾年前試過歷山酒店嘅下午茶,當時覺得味道一般🥹 但其實一直都俾佢宮廷風嘅靚靚環境吸引住😍 最近知道佢哋換咗大廚,所以再去食,味道真係比以前好味左👍🏻「清涼蜜語」下午茶 🫖 (週末$468+10%for 2,仲有八折🫶🏻)鹹點✨炸杏片雞翼釀荔枝✨煙三文魚泡芙配三文魚子熱情果忌廉芝士✨香煎帶子椰香菠蘿啫哩✨無花果鴨肝慕絲脆香牛角酥✨鮮蝦春卷配青檸醬大部份嘅鹹點都好好食,我自己就最鍾意無花果鴨肝慕絲脆香牛角酥,濃郁嘅鵝肝鹹香味配上香酥嘅牛角包❤️甜點✨英式鬆餅配橘子果醬及牛油忌廉✨熱情果意式奶凍✨神石榴慕斯蛋糕✨ 菠蘿瑪德蓮蛋糕✨桂花荔枝水信玄餅✨芒果拿破崙而甜點我就最鍾意芒果拿破崙,層層香脆嘅拿拿破崙配上香滑嘅吉士🥰飲品香桃梳打茶/咖啡嗰餐仲包咗兩杯飲品,其中一杯就係香桃梳打,顏色好靚,裏邊仲有粒粒嘅生果肉,好啱夏天飲❤️

鹹點
✨炸杏片雞翼釀荔枝