2023-03-02 35 瀏覽
以前喺九龍灣返工嘅時候經常去INN食午餐。雖然已經唔係九龍灣返工,我都有少少掛住INN,今次決定同女友去一次INN,不過係觀塘分店。INN有室內同室外座位,顏色以白色為主調,天花掛上華麗水晶燈,加上雕塑,令人感覺係宮廷入面進餐。至於戶外有花草作點綴,恍如置身法國街頭🇫🇷主菜加$38可以有飲品同餐湯,餐湯係南瓜湯,質感比較稀身,上面嘅麵包條好脆。- 黑松露配薯條薯條份量超多,非常香脆。上面灑上黑松露碎已經非常香,旁邊嘅黑松露醬令味道昇華左一個層次🥰- 油浸法國鴨髀配蜜桃砵酒汁鴨髀皮酥肉嫩,餐廳用左黑醋、紅酒及櫻桃汁煮成,味道酸甜開胃。旁邊嘅蔬菜都好好味,包括椰菜花、綠豆、蘆筍同焗薯仔粒。- 法式海鮮湯.蒜蓉蛋黃醬餐廳將呢度菜式放係’Pasta & Risotto’到,令我以為係配意粉或者飯,點知真係一大碗湯😂。入面海鮮包括青口、蜆同蝦,湯完全吸收曬海鮮精華,味道頗鹹。蒜蓉蛋黃醬配搭海鮮味道一流。湯碗既旁邊放上三片法式長棍,無論浸湯定配蒜蓉蛋黃醬都唔錯。- 牛油果奶昔飲落完全唔似牛油果,味道幾甜,好有飽肚感。整體而言,環境好出色,INN食物唔係一般大眾西餐食物,當中以油浸鴨脾最好味。

南瓜湯

法式海鮮湯.蒜蓉蛋黃醬

- 法式海鮮湯.蒜蓉蛋黃醬

牛油果奶昔
- 牛油果奶昔
飲落完全唔似牛油果,味道幾甜,好有飽肚感。

2023-02-22
南瓜湯