2021-09-09
今日行過旺角,就被一陣陣香味吸引咗,再望向店鋪,裝修好特別,非常有舊式建築物嘅風格,而且鋪面非常乾淨企理😍咁耐冇飲茶🫖都有啲掛住中式嘅點心,一於入去試吓佢。點心嘅種類都好多,價錢亦都相當親民👍🏻👍🏻 而且仲有唔同嘅套餐,俾你可以每款都試到少少,非常貼心❤️我哋叫咗個豐衣足食,入面包含有兩粒 #燒賣、兩粒 #蝦餃🍤、一個 #叉燒包、一個 #鹹水角、同埋一個 #馬拉糕。分量非常充足,一個人肯定食唔晒👍🏻👍🏻鹹水角攞到返屋企就非常脆,餡料充足👍🏻,叉燒包爆餡多汁🤤,蝦餃皮薄餡靚🍤,每款都好好味。🍴另外帶咗個 #鹹魚肉餅飯,一打開充滿鹹香味,肉餅汁多厚身彈牙,非常足料👍🏻🌟🌟#蝦米腸 微微煎香,加埋甜醬,味道好夾😋#棗王糕 係我最鍾意嘅中式點心之一,棗味好香濃,煙煙韌韌😋好好味。喺屋企都嘆到茶樓風味🫖,仲要咁抵食,下次一定會再幫襯😆❤️
咁耐冇飲茶🫖都有啲掛住中式嘅點心,一於入去試吓佢。
#蝦米腸 微微煎香,加埋甜醬,味道好夾😋
喺屋企都嘆到茶樓風味🫖,仲要咁抵食,下次一定會再幫襯😆❤️