2020-06-09
依家世界各地疫情都非常之嚴峻,最近我同屋企人都係係屋企附近食比較多。所以今次就食返啲住家菜啦,近近地去左家上海食。最近因為疫情關係所以平日一至四做緊八折優惠,不過可惜我哋唔係會員叫到成枱都係😂 初時有啲擔心食唔食得晒,發現呢個擔心都係多餘揚州鹹水鵝 $98初時以為都會主要鹹為主,點知食落去發現清清地,食真啲原來發現係有個藥材味係啲肉到,唔錯唔錯太雕醉乳鴿 $98一上菜就feel到好大酒香味撲面而來😂 乳鴿啲肉好滑,連埋啲酒香味一流👍🏻個人覺得一定要點金牌小籠包 $54雖然小籠包係上海菜基本款式,不過特別要提就係小籠包啲皮係特別薄!我同屋企人三個食,三個人第一次夾都搞到個皮穿咗😂😂真係醜死人🌝椒鹽小黃魚 $98一個字趣,兩個字香脆骨唔係好多,魚味好重,唔會因為炸完就冇咗本身嘅味,一樣係必點!茶香油爆蝦 $78開胃前菜一款,份量唔大但係味道足夠,因為比較細粒,所以連殼食都無問題😂滬式碧綠圈子 $108唔特別介紹lu 正正常常豆沙鍋餅 $52個皮好薄好脆,唔似出邊咁厚,不錯不錯👍🏻
揚州鹹水鵝 $98
太雕醉乳鴿 $98
金牌小籠包 $54
椒鹽小黃魚 $98
一個字趣,兩個字香脆
茶香油爆蝦 $78
滬式碧綠圈子 $108
唔特別介紹lu 正正常常
豆沙鍋餅 $52
個皮好薄好脆,唔似出邊咁厚,不錯不錯👍🏻