一個【本地手工水餃】 + 【日式手作芝士蛋糕】的故事!💕 【家後】原來背後温馨又浪漫!🥰家後,是閩南語中「妻子」的意思,相信老闆一定很感激家裡的「家後」:一位是爸爸的家後,一位是自己的家後。💏 🥟🎈 餃子系列,8款餃子味道。可加配飯糰、粉麵或雞翼兩隻及冷熱飲品 (加$15轉套餐 ) 🤑🥟🥢 煎餃 $40 (8隻) 雙拼味道加$2👍 洋葱豬肉餃👍 香菇粟米雞肉餃💖 老闆温馨提示:煎餃要襯熱食比較多汁!(見我掛住影相!) 😅🎈 煎餃皮薄餡靚,水餃皮一面軟、一面煎得脆口!感覺到非常用心製作!🍙🍘 日式住家飯糰 (日本米使用) $15👍 日本米飯,混合肉碎、牛蒡及燒汁等製作。💖 食材健康,份量適中,貼心感覺!🥰👍 洋葱豬肉餃💖 紫洋蔥鮮甜多汁👍 香菇粟米雞肉餃💖 粟米味道突出🥟🥢 湯餃 $36 (8隻) 雙拼味道加$2👍 芫荽豬肉餃🎈 芫荽控,就是喜歡芫荽清香!👍 芹菜豬肉餃🎈 芹菜控,就是喜歡芹香獨特!💖 日日老火湯底:是日赤小豆扁豆粉葛煲豬。感動到想喊!🥺🍗🥢 鹵水雞翼👍 雞翼脹卜卜,嫩滑多汁!仲有麻辣味可選。💖 店內除了鎮店餃子及芝士蛋糕外,仲有多款小食可供選擇,感覺用心!💞 🧀🥄
一個【本地手工水餃】 + 【日式手作芝士蛋糕】的故事!💕

【家後】原來背後温馨又浪漫!🥰

🥟🎈 餃子系列,8款餃子味道。

🥟🥢 煎餃 $40 (8隻) 雙拼味道加$2
👍 洋葱豬肉餃
👍 香菇粟米雞肉餃

🍙🍘 日式住家飯糰 (日本米使用) $15
👍 日本米飯,混合肉碎、牛蒡及燒汁等製作。
💖 食材健康,份量適中,貼心感覺!🥰

👍 洋葱豬肉餃
💖 紫洋蔥鮮甜多汁

👍 香菇粟米雞肉餃
💖 粟米味道突出

🥟🥢 湯餃 $36 (8隻) 雙拼味道加$2
👍 芫荽豬肉餃
🎈 芫荽控,就是喜歡芫荽清香!

👍 芹菜豬肉餃
🎈 芹菜控,就是喜歡芹香獨特!

💖 日日老火湯底:是日赤小豆扁豆粉葛煲豬。感動到想喊!🥺

🍗🥢 鹵水雞翼
👍 雞翼脹卜卜,嫩滑多汁!仲有麻辣味可選。

🧀🥄 巴斯克芝士蛋糕 $25
👍 表層焦香均勻,入口軟綿綿,口感綿密!
💖 日式芝士蛋糕,由老闆日藉太太自家製作,限量供應。 有原味、開心果味、抹茶味或冧酒提子味。 會遇上哪種味道?看當天緣分喇!💘
🎈 可提前兩天預訂整個 (8件)

🍮🥄 日式焦糖布甸 (北海道牛乳3.6使用) $25
👍 香濃牛乳味道,口感creamy。
💖 配芝士蛋糕同食,更有幸福感覺!😊

🎈 今次做足功課,試齊美味煎餃及湯餃,飯糰及小食。(不過唔好太貪心!) 😋
🎈 記得留定肚食芝士蛋糕!唔好諗,有乜味食乜味,最緊要有得食!
🎈 甜品記住落單時就要留定!限量!認真!
🎈 最後食到哪種味道?食到食不到?看緣分吧!💘💘

本來店舖裝修簡樸如家,座位不多,經常要等候,稍有不足,扣分!。⏳⌛⏳
不過,老闆友善親切,加分!🈵️🈵️🈵️

5 分鐘 (堂食)
  • 日式焦糖布甸
  • 日式手作芝士蛋糕