2018-05-23
幾鐘意荃灣有唔少非連鎖嘅食店,今次就嚟咗呢間小越廚食,舖頭唔算大,大約可以容納二十位客人左右。因為見樓面店員同廚房有個幫手都好年輕,我同朋友覺得好有一個家庭式經營、仔囡落嚟幫手嘅感覺😂😂不過當然呢個係我地亂up講笑㗎啦😂可能佢地只係普通員工嚟嘅😂今次最愛絕對係咖哩牛腩法包!咖哩我覺得係較港式嘅咖哩,入面牛腩份量都幾多,仲有啲薯仔㗎🤤重點係!拎焗熱咗嘅法式麵包,大大力咁!沾咖哩汁食😋因為碗咖哩好大碗,所以我地食完本身份法包之後都仲有半碗咖哩淨低,所以我地又單叫多份法包($15)😙用嚟點咖哩食真係正㗎😋btw咖哩牛腩法包細同大分別係48蚊同50蚊,我同朋友係到諗:只差2蚊,究竟細同大分別有幾多?😂.另外牛油果奶昔都唔錯。由於怕牛油果容易令人太濟,我同朋友係叫一杯share飲,結果真係啱啱好。所以都建議2人share一杯🙆🏻♀️.平時我就好鐘意食越式牛肉河,今次就冇叫到,因為見到有好少見嘅蟹膏檬粉(亦可選跟河粉)。食落其實感覺似番茄湯檬粉,蟹膏只係其中一樣配菜。其實呢碗檬粉主要都交咗俾朋友食,因為我本身不愛吃檬粉😛原來檬粉同米粉好似一樣咁㗎🤔呢碗檬粉有點碎,所以我心入面默默咁諗:定係叫河粉會
今次最愛絕對係咖哩牛腩法包!
重點係!拎焗熱咗嘅法式麵包,大大力咁!沾咖哩汁食😋
另外牛油果奶昔都唔錯。
食落其實感覺似番茄湯檬粉,蟹膏只係其中一樣配菜。
其實呢碗檬粉主要都交咗俾朋友食,因為我本身不愛吃檬粉😛
原來檬粉同米粉好似一樣咁㗎🤔
呢碗檬粉有點碎,所以我心入面默默咁諗:定係叫河粉會好啲呢?😛
而我心入面亦都有默默掛住最簡單嘅牛肉河粉🤣唔知呢到嘅牛肉河係點㗎呢?
見到店員都非常非常忙碌,但都仲保持好好態度🙆🏻♀️