🤤宇治抹茶黑芝麻疏乎厘 $112平時睇其他人嗌呢個疏乎厘都動L動L嘅,不過當日我哋嗌嘅時候店員就話可以即刻俾我哋,所以就想將個應該都整咗一段時間嘅疏乎厘俾左我哋。個疏乎厘就已經扁晒,而且都冇乜空氣感,食落一隻比較似pancake。面頭嘅醬就冇黑芝麻味,不過抹茶味都幾濃,可惜個疏乎厘質感實在太差,所以我哋都要比負評啊!🤤朱古力純牛乳刨冰 $70出邊一個刨冰閒閒哋都過百,呢度$70就可以食到。雖然比出邊嘅刨冰size會細啲,但係味道都唔錯,可惜冰入邊就冇乜味,要靠不斷加朱古力醬同煉奶調味。另外朱古力嘅味道都比較單一,比較似牛奶樂嘅朱古力味,不過平平哋食一個刨冰都幾推薦。🤤肉桂蘋果拿破崙 $68外貌望落真係好靚,不過切開嘅時候就發現入邊玉桂同蘋果嘅份量都唔係好多,反而cream就好多。為健康着想我哋撥走咗好多cream。味道係OK嘅,拿破崙嘅外皮都層層分明,但係唔夠酥脆,加埋cream之後有啲腍。蘋果肉桂都幾好食,但係有啲太甜。呢一個拿破崙打卡唔錯,但係真係食嘅話似乎性價比就唔高啦。🤤薯條配黑松露蛋黃醬 $62因為有低消每人要嗌一樣野食,所以我哋就嗌多咗一份薯條。薯條係即炸嘅連埋薯仔皮一齊炸
🤤宇治抹茶黑芝麻疏乎厘 $112

🤤肉桂蘋果拿破崙 $68

肉桂蘋果拿破崙
肉桂蘋果拿破崙

🤤薯條配黑松露蛋黃醬 $62
因為有低消每人要嗌一樣野食,所以我哋就嗌多咗一份薯條。薯條係即炸嘅連埋薯仔皮一齊炸,食落都唔油膩,幾脆幾香口。黑松露蛋黃醬都好惹味,個人認為個醬都幾出色,加埋薯條一齊食好似唔覺意就食咗好多薯條。

薯條配黑松露蛋黃醬

📍HeShe Eat(銅鑼灣)

好食指數💗💗💗
性價比指數💗💗💗